Stockholms bultande hjärta

Platsen Stureplan har varit Stockholms bultande hjärta sedan 1800-talet. Här har affärer gjorts, högtider firats och måltider avnjutits i decennier. Kombinationen av handel, företagsamhet, nattliv och kultur är unik inte bara för Stockholm utan för hela Sverige.

Framgångsfabriken Stureplan

Många av de mest framstående företagen har sina kontor i området kring Stureplan. Här möts dagens och morgondagens entreprenörer för att bygga broar och nätverka. Ingen plats har någonsin varit så självklar för att utveckla sin verksamhet som här.

En av de mest omtyckta platserna

Djurgården och Gamla Stan kommer högt upp bland de mest populära platserna att besöka i Stockholm. Men enligt undersökningar av Jernhusen och Visit Stockholm är Stureplan Sveriges mest omtyckta plats. Tack vare det oslagbara läget och det breda utbudet är Stureplan en självklar destination.

Stureplan får sitt namn

År 1885 föddes idén till namnet efter det att Sturegatan förlängdes ner det till område som idag är Stureplan. Nu anses platsen vara en av Stockholms mest självklara mittpunkter och är eftertraktad både tack vare läget och det myllrande livet.

Kulturell högtid

Att kulturen flödar runt Stureplan är en underdrift. Här hittar du både det Kungliga biblioteket och Kungliga Dramaten. Runt kvarteret trängs konstgallerier med antikhandlare och vintagebutiker av högsta klass.

Smakfull granne

Östermalmshallens anor sträcker sig ända till 1888. Denna makalösa byggnad som är granne med både Freys hyrverk och Marmorhallarna byggdes i rekordfart. På sex månader lyckades man färdigställa byggnaden och i över 130 år har den nu varit en levande oas för matälskare.

Shopping med internationell känsla

Bibliotekstan är ett välkänt shoppingkvarter som ligger ett stenkast från Stureplan. Flera stora internationella modehus har sin plats i kärnan av Bibliotekstan och bland modejättarna finner man också varuhuset Nordiska Kompaniet. År 2026 knyts Sturekvarteret ihop med platsen och får en ännu mer självklar roll.

Humlegårdens kungliga historia

Parken som ligger ett stenkast från hjärtat av Stureplan tillhörde tidigare Drottningen Ulrika Eleonora som lät bygga en paviljong i parken. Idag är Humlegården en mötesplats för allt ifrån motionslöpare till studenter och de som arbetar i området. Här möts flera generationer för att koppla av eller besöka det Kungliga biblioteket.

Skärgården rakt föröver

Upptäck Berns salonger, Raoul Wallenbergs torg eller några av alla sevärdheter som finns längs Nybrokajen och Strandvägen. Eller ännu hellre, åk ut i skärgården med en av de många turbåtarna vid Nybrovikens kaj. Stureplan är ett nav inte bara för affärer, shopping och nöje utan även upplevelser.

Snabbt och smidigt

Oavsett transportmedel så kan du ta dig till Stureplan på ett snabbt och enkelt sätt. Både buss, båt och tunnelbana gör sträckan från Stockholms många delar smidig. Cykelbanor som sträcker sig runt hela kvarteret gör det dessutom möjligt att ta sig ända fram till just din adress.

Det är här man möts

Stureplan är inte bara en naturlig samlingsplats tack vare den symboliska Svampen. Överallt finns det ställen att mötas på. Oavsett om det är för nöje eller arbete så är Stureplan en plats dit tiotusentals vallfärdar till varje dag året runt.

Låt oss hjälpa er!